Facebook Ads, ένα άρθρο που δεν πρέπει να χάσεις!

Γράφει ο Δημήτριος Γιαννούλας | Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ιδιοκτήτης της intographics™ διαφημιστικής

 
social media marketing

Εάν σε ενδιαφέρει να προσελκύσεις νέους πελάτες, να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου και να ανταπεξέλθεις στον ανταγωνισμό, αυτό το άρθρο είναι για εσένα!

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε για το Social Media Marketing και συγκεκριμένα για τις δυνατότητες που μας δίνονται μέσω του Facebook Ads.

Τι είναι τα Social Media;

Social Media ή αλλιώς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι στην ουσία ιστοσελίδες ή εφαρμογές οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, να μοιράζονται περιεχόμενο, να ενημερώνονται και πολλά άλλα. Κάποιες από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες είναι το Facebook, Twitter, Youtube, Instagram.

Τι είναι το Social Media Marketing;

Το Social Media Marketing είναι μία μορφή Ψηφιακού Μάρκετινγκ ή οποία χρησιμοποιεί τα Social Media (Facebook, Instagram, Twitter) ως εργαλεία για την προώθηση μιας επιχείρησης.

Τα Social Media μας δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την διαφημιστική πλατφόρμα που διαθέτουν και μέσα από ένα ευρύ φάσμα στρατηγικής και ενεργειών να φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

Γιατί να πληρώσεις για Social Media Marketing;

Είναι ζωτικής σημασίας για μια επιχείρηση να προσελκύει συνεχώς νέους πελάτες. Τι και εάν έχεις το καλύτερο προϊόν ή την καλύτερη υπηρεσία, εάν δεν προσελκύσεις πελάτες δεν έχει καμία σημασία.

Έχουμε δει προϊόντα μέτριας έως και χαμηλής ποιότητας να ξεπουλάνε λόγω άριστης στρατηγικής Marketing και προϊόντα άριστης ποιότητας να μένουν στο ράφι λόγω έλλειψης Marketing.

Ποια είναι η δημοφιλέστερη πλατφόρμα Social Media;

Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα Social Media αυτή την στιγμή είναι το Facebook που πρόσφατα μάλιστα ξεπέρασε τους 2 δις ενεργούς χρήστες!

Ανάμεσα στις εταιρίες που έχει εξαγοράσει το Facebook βρίσκεται και το γνωστό σε όλους μας Instagram με 800 εκ. ενεργούς χρήστες!

Αναφέρουμε και το Instagram διότι το Facebook μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε διαφημίσεις μέσω της διαφημιστικής του πλατφόρμας και να τις προβάλλουμε και στα 2 δίκτυα ταυτόχρονα (Facebook και Instagram μαζί).

Πολύ βολικό!

Ο ηγέτης των Social Media

Το Facebook λοιπόν και το τεράστιο δίκτυο του είναι θα λέγαμε ο ηγέτης των Social Media.

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι πάνω από 5,5 εκ. άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποια πλατφόρμα καθημερινά με τις δημοφιλέστερες φυσικά να είναι το Facebook, Youtube, Instagram κ.τ.λ.

Το συμπέρασμα λοιπόν από όλα αυτά είναι ότι το Facebook είναι αδιαμφισβήτητα μια πλατφόρμα στην οποία θα θέλαμε να προωθήσουμε την επιχείρηση μας.

Εκτός από την απίστευτη δημοτικότητα που έχει, αυτό που κάνει το Facebook την απόλυτη πλατφόρμα διαφήμισης είναι οι απίστευτες δυνατότητες που μας δίνει.

Το Facebook είναι ξεκάθαρα η επιλογή μας!

facebook advertising

Κάπου εδώ να επισημάνουμε ότι για να αποκτήσει κανείς πλήρη πρόσβαση στην πλατφόρμα του Facebook Ads και σε όλες τις λειτουργίες της χρειάζεται να δημιουργήσει μία σελίδα (Facebook Page).

Οδηγίες για το πώς να δημιουργήσεις μια σελίδα στο Facebook.

Από εκεί και έπειτα μπορείς να δημιουργήσεις διαφημίσεις και να εκμεταλευτείς πλήρως τις δυνατότητες που σου προσφέρονται.

Ας εστιάσουμε λοιπόν στα σημαντικότερα στοιχεία που κάνουν την διαφημιστική πλατφόρμα του Facebook τόσο ισχυρή.

Τι δυνατότητες μας δίνονται μέσω του Facebook Ads;

yoga example

Ας μην μείνουμε στην θεωρία. Τα παραδείγματα κάνουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Φαντάσου λοιπόν ότι είσαι ιδιοκτήτης ενός γυμναστηρίου στην περιοχή των Τρικάλων.

Πρόσφατα ξεκίνησες κάποια τμήματα Yoga τα οποία απευθύνονται κυρίως σε γυναίκες από 30 – 50 ετών. Πως μπορεί το Facebook λοιπόν να σε βοηθήσει να προσεγγίσεις τους κατάλληλους ανθρώπους;

τεράστιο κοινό

Τεράστιο Κοινό

Ξεκινώντας, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα όπως αναφέραμε και πριν είναι το τεράστιο κοινό του Facebook. Ενσωματώνοντας και το Instagram στην ίδια διαφημιστική πλατφόρμα οι διαφημίσεις σου ρυθμίζονται μια φορά και "παίζουν" ταυτόχρονα και στα δύο δίκτυα.

στόχευση περιοχής

Στόχευση Περιοχής

Εσύ επιλέγεις την περιοχή, πόλη, χωριό που θες η διαφήμιση σου να προβάλλεται. Στην προκειμένη περίπτωση στοχεύουμε την πόλη των Τρικάλων. Αυτό σημαίνει ότι η διαφήμιση σου θα προβάλλεται σε χρήστες Facebook και Instagram που βρίσκονται στα Τρίκαλα.

buyer persona 1

Στόχευση Κοινού

Ήρθε η ώρα λοιπόν να επιλέξεις σε ποιόν θέλεις να προβάλλεις την διαφήμιση σου. Εύκολη δουλειά, γυναίκες ηλικίας 30 - 50 ετών. Έτσι δεν θα δει την διαφήμιση σου για τα τμήματα Yoga κάποιος που δεν ανήκει στην κατηγορία που επέλεξες και τα χρήματα σου θα δαπανηθούν προβάλλοντας την διαφήμιση σου μόνο στα κατάλληλα άτομα.

ενδιαφέροντα

Ενδιαφέροντα

Το Facebook γνωρίζει πολλά πράγματα για τους χρήστες του, ποια είναι τα ενδιαφέροντα τους, η αγαπημένη τους μουσική, η ημέρα των γενεθλίων τους και πολλά άλλα. Σε αυτήν την κατηγορία λοιπόν τι θα επέλεγες; Προφανώς και θα επέλεγες να προβληθεί η διαφήμιση σου σε άτομα που τους ενδιαφέρει η Yoga.

Το κοινό που προκύπτει ρυθμίζοντας μια διαφημιστική καμπάνια με τα παραπάνω στοιχεία είναι περίπου 2000 άτομα στην περιοχή των Τρικάλων.

2000 Γυναίκες δηλαδή ηλικίας 30-50 ετών οι οποίες έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στην Yoga και μένουν στην πόλη των Τρικάλων.

Εκπληκτικό έτσι; Ελπίζουμε να κατάλαβες με αυτό το παράδειγμα τι δύναμη μας δίνει το Facebook για να προωθήσουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας.

Επίσης να αναφέρουμε ότι ανάλογα με τον στόχο σου το Facebook ρυθμίζει την διαφημιστική σου καμπάνια για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Εάν για παράδειγμα στόχος σου ήταν να φέρεις επισκέπτες στην καινούργια σου ιστοσελίδα το Facebook θα έδειχνε την διαφήμιση σου στα άτομα τα οποία θα ήταν πιθανότερο να την επισκεφτούν.

Το Facebook Ads είναι πραγματικά ένας από τους αποτελματικότερους τρόπους εύρεσης νέων πελατών που υπάρχει.

Τι θα έλεγες να προωθήσουμε και την δική σου επιχείρηση χρησιμοποιώντας το Facebook Ads; Ρίξε μια ματιά στα πακέτα προώθησης με Facebook Ads και επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Scroll to Top