Τι είναι το Google Ads και πώς μπορεί να ωφελήσει την επιχείρηση σου;

Γράφει ο Δημήτριος Γιαννούλας | Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ιδιοκτήτης της intographics™ διαφημιστικής

τι είναι το sem

To Google Ads είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο το οποίο στα σωστά χέρια μπορεί να φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα σε μία επιχείρηση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι το Search Engine Marketing;

Πολύ πιθανόν να έχεις ακούσει τον όρο Search Engine Marketing ή αλλιώς SEM.

Το SEM είναι ένα είδος Ψηφιακoύ Μάρκετινγκ και πιο συγκεκριμένα η μέθοδος προσέλκυσης πελατών μέσω διαφημίσεων σε μηχανές αναζήτησης. Θεωρείται από τα πιο ισχυρά εργαλεία και όχι τυχαία.

Σκοπός του είναι να βοηθήσει επιχειρήσεις να συνδεθούν με τους υποψήφιους πελάτες τους την στιγμή που εκείνοι αναζητούν το προϊόν ή την υπηρεσία που εκείνες προσφέρουν. Με ποιο τρόπο;

Δίνοντας μας την δυνατότητα να δημιουργήσουμε διαφημίσεις και μέσα από μια διαδικασία στόχευσης να προβάλλουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας σε ανθρώπους, την στιγμή που εκείνοι τα αναζητούν στο διαδίκτυο. 

Πέρα από κάθε αμφιβολία λοιπόν, η κορυφαία πλατφόρμα για αυτού του είδους Marketing είναι το Google Ads.

To Google Ads είναι μία απίστευτα εξελιγμένη διαφημιστική πλατφόρμα που ανάμεσα σε άλλες δυνατότητες μας δίνει και την μοναδική ευκαιρία να κάνουμε καμπάνιες στο δίκτυο αναζήτησης της Google ούτως ώστε να προσεγγίσουμε καινούριους πελάτες.

Πως ακριβώς λειτουργεί;

Πάμε λοιπόν να δούμε λίγο πιο αναλυτικά με ποιο τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα να διαφημιστούμε στο δίκτυο αναζήτησης της Google μέσα από το Google Ads:

 
search engine marketing

Σίγουρα έχεις βρεθεί στη θέση να ψάχνεις κάτι, είτε είναι μία πληροφορία, ένα προϊόν ή μία υπηρεσία. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έκανες;  Ακριβώς! Να ψάξεις στην αναζήτηση Google!

To 87% των νέων αναζητεί online πριν επισκεφθεί κάποιο φυσικό κατάστημα και προχωρήσει σε κάποια αγορά.
 
Τι θα έλεγες τώρα εάν σου λέγαμε ότι έχεις και εσύ την δυνατότητα να προβάλλεις την διαφήμιση σου στο Google την ώρα που ο υποψήφιος πελάτης σου αναζητεί το προϊόν ή την υπηρεσία που εσύ μπορείς να του προσφέρεις;
 
Κάθε φορά που κάποιος χρήστης αναζητεί κάτι στο Google μαζί με τα οργανικά αποτελέσματα εμφανίζονται και κάποιες διαφημίσεις στις υψηλότερες θέσεις των αποτελεσμάτων οι οποίες έχουν άμεση συνάφεια με αυτό που ψάχνει ο χρήστης.
 
Αν λοιπόν κάποιος χρήστης κάνει μια αναζήτηση στο Google με τον όρο “αθλητικά αντρικά παπούτσια” θα δει αποτελέσματα με αυτό ακριβώς που ζήτησε.
 
Το πιο πιθανό είναι ότι ο χρήστης θα κάνει κλικ σε ένα από τα πρώτα αποτελέσματα που κυρίως είναι διαφημίσεις και εάν τον ικανοποιήσει το περιεχόμενο θα προχωρήσει σε μια ενέργεια είτε λέγεται αγορά, είτε κράτηση κ.τ.λ.
 
Το σημαντικότερο; Έχουμε απίστευτες δυνατότητες στην διάθεσή μας που θα κάνει το στόχο μας να έρθει ακόμη πιο γρήγορα.
 
Από λεπτομερή στόχευση κοινού μέχρι επεκτάσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας χωρίς καν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας.
 
Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις ακόμη καλύτερα:

Κάπως έτσι λοιπόν λειτουργεί το Google Ads.

Μια απίστευτη δυνατότητα που στα σωστά χέρια θα φέρει πολύτιμα αποτελέσματα και στην δική σου επιχείρηση. Οι δυνατότητες ατελείωτες. Το παραπάνω παράδειγμα απλά ενδεικτικό.

Είτε είσαι οδοντίατρος, είτε έχεις λογιστικό γραφείο, είτε έχεις κατάστημα με γραφική ύλη το Google Ads μπορεί να σε βοηθήσει να έρθεις πιο κοντά με τους υποψήφιους πελάτες σου.

Τι θα έλεγες να οργανώσουμε και την δική σου διαφημιστική καμπάνια στο δίκτυο αναζήτησης της Google; Ρίξε μια ματιά στα πακέτα προώθησης με Google Ads και επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Scroll to Top