Τι είναι η Εταιρική Ταυτότητα και γιατί είναι τόσο σημαντική για την επιχείρηση σου;

Γράφει ο Δημήτριος Γιαννούλας | Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ιδιοκτήτης της intographics™ διαφημιστικής

τι είναι η εταιρική ταυτότητα

Εταιρική Ταυτότητα, ακούγεται σαν κάτι που προορίζεται για μεγάλες εταιρίες και επιχειρήσεις σωστά; Λάθος!

Ίσως σε ξεγελάει η λέξη “Εταιρική”, στην πραγματικότητα όμως η Εταιρική Ταυτότητα είναι κάτι που χρειάζεται κάθε επιχείρηση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει για παράδειγμα την Nike με την Puma; Είναι το όνομα της εταιρίας, το λογότυπο, τα χρώματα που χρησιμοποιεί, οι ιδέες που μεταφέρει και η αίσθηση που δίνει στους πελάτες της για την εταιρία και τα προϊόντα της.
 
Ας κάνουμε ένα πείραμα:
 
Τι σου έρχεται πρώτο στο μυαλό ακούγοντας την λέξη ΝΙΚΕ;
 
Σχεδόν σίγουρα σου ήρθε στο μυαλό το λογότυπο, ο αθλητισμός, η αντοχή και τα λοιπά. Δεν ήταν καθόλου τυχαίες αυτές οι σκέψεις διότι διαμορφώθηκαν από την Εταιρική Ταυτότητα της NIKE.
 

Τι είναι λοιπόν η Εταιρική Ταυτότητα;

Η Εταιρική Ταυτότητα είναι ένα σύνολο στοιχείων ( όνομα, λογότυπο, σχήματα, χρώματα, σλόγκαν κ.τ.λ.) τα οποία διαμορφώνουν την εικόνα μιας επιχείρησης και το πώς κάποιος την αντιλαμβάνεται βλέποντας τα. 
 
Αντιπροσωπεύουν τις αξίες, την κουλτούρα, τις ιδέες και την προσωπικότητα μιας επιχείρησης. Για να πετύχει το σκοπό της βέβαια, η ανάπτυξη μιας Εταιρικής Ταυτότητας πρέπει να είναι μελετημένη, συναφής και συνεπής στους στόχους της.
 
Ποια είναι τα βασικότερα στοιχεία της Εταιρικής Ταυτότητας;

Ωραία όλα αυτά αλλά γιατί είναι τόσο χρήσιμη;

Όπως το λέει και η λέξη είναι η Ταυτότητα σου, το στοιχείο αυτό που θα ξεχωρίσει την επιχείρηση σου από τις άλλες, αυτό που θα μεταφέρει τις αξίες και την κουλτούρα της επιχείρησης σου.

Μην ξεχνάς ότι οι πελάτες σου είναι άνθρωποι. Θέλουν να συναναστρέφονται και να δημιουργούν σχέσεις με επιχειρήσεις που τους εμπνέουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Μια επιχείρηση χωρίς ξεκάθαρη ταυτότητα γίνεται απρόσωπη και χάνει την αξιοπιστία της.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα μιας επιτυχημένης Εταιρικής Ταυτότητας.

Τι θα έλεγες να αναπτύξουμε την Εταιρική Ταυτότητα και της δικής σου επιχείρησης;

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και ο σύμβουλος επιχειρήσεων της intographics™ διαφημιστικής θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σου προσφέρει μια δωρεάν συνεδρία. Θα σου δώσει χρήσιμες συμβουλές και σαφείς οδηγίες ούτως ώστε να κάνεις το επόμενο βήμα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την επιχείρηση σου.

Scroll to Top