Τι είναι το Responsive Web Design και γιατί είναι ζωτικής σημασίας για την Ιστοσελίδα σου;

Γράφει ο Δημήτριος Γιαννούλας | Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ιδιοκτήτης της intographics™ διαφημιστικής

τι είναι το responsive design

Ίσως και να έχεις ακούσει για το Responsive Web Design. Θα έχεις αναρωτηθεί για το τι ακριβώς είναι και ποιος ο σκοπός του.  Πάμε λοιπόν να μάθουμε γιατί πλέον είναι απαραίτητο για την ιστοσελίδα σου και ποια τα πλεονεκτήματα του.

Η κυριαρχία των Smartphones και των Tablet

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει κατά πολύ τον τρόπο που χρησιμοποιούμε πλέον το διαδίκτυο και τις συσκευές μέσω των οποίων αποκτούμε πρόσβαση σε αυτό.

Μπήκαν στην ζωή μας τα Smartphones και τα Tablets και την έκαναν πιο εύκολη από ποτέ. Πλέον αναζητούμε στο ίντερνετ πληροφορίες, προϊόντα και οτιδήποτε άλλο, την ώρα ακριβώς που το χρειαζόμαστε όπου και αν βρισκόμαστε.

Επικοινωνούμε και διασκεδάζουμε με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ! Ένας ολόκληρος κόσμος βρίσκεται πλέον σε μία συσκευή που χωράει στην τσέπη μας. Ποιος θα το φανταζότανε;

Πλέον οι φορητές συσκευές έχουν κατακτήσει τον χώρο του διαδικτύου και χρησιμοποιούνται καθημερινά όλο και περισσότερο από ότι οι σταθεροί υπολογιστές. 

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι 57% της κίνησης στο διαδίκτυο προέρχεται από συσκευές Smartphone & Tablet και 43% από σταθερούς υπολογιστές και Laptop.

Το πρόβλημα 

το πρόβλημα
Το κυρίως πρόβλημα που εντοπίστηκε με την αύξηση χρήσης αυτών των συσκευών είχε να κάνει με τις ιστοσελίδες.
 
Οι κινητές συσκευές έχουν μια ευρεία ποικιλία σε μέγεθος οθόνης, λειτουργικών συστημάτων και διάφορων άλλων χαρακτηριστικών που καθιστούν αδύνατο μια ιστοσελίδα σχεδιασμένη για σταθερούς υπολογιστές να λειτουργήσει και να εμφανιστεί σωστά στις οθόνες τους.
 
Το αποτέλεσμα είναι οι χρήστες να αποθαρρύνονται διότι δεν μπορούν να περιηγηθούν σωστά στην ιστοσελίδα και να αποχωρούν. Σίγουρα θα θυμάσαι τον εαυτό σου σε κάποια παρόμοια περίπτωση. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις επιχειρήσεις για προφανείς λόγους.
 
Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους υποψήφιους πελάτες μας όσο το δυνατόν περισσότερο στην ιστοσελίδα μας προσφέροντάς τους μια καταπληκτική εμπειρία πλοήγησης.
 
Εκτιμάται ότι περίπου το 57% των χρηστών θα εγκαταλείψει την ιστοσελίδα σου εάν δεν είναι mobile friendly.
 

Η Λύση

Η λύση

Ευτυχώς η λύση για αυτό το πρόβλημα ήρθε γρήγορα και ονομάστηκε Responsive Web Design!

Στην ουσία το Responsive Web Design είναι μία μέθοδος σχεδιασμού η οποία δίνει την δυνατότητα στην ιστοσελίδα μας να αναγνωρίζει την συσκευή με την οποία προσπαθεί να εισέλθει ο χρήστης και να τροποποιεί τα στοιχεία (φωτογραφίες, μενού, λίστες) που βρίσκονται σε αυτήν για την άριστη εμπειρία πλοήγησης στον εκάστοτε χρήστη.

Αυτές οι ιστοσελίδες λέγονται και Mobile Friendly, δηλαδή φιλικές προς κινητές συσκευές. Έτσι λοιπόν η ίδια ιστοσελίδα μεταμορφώνεται και δίνει μια άψογη εμπειρία στον χρήστη είτε χρησιμοποιεί Tablet, Smartphone, Laptop ή PC.

Έπειτα αποκτούμε το προνόμιο και μπορούμε να καυχιόμαστε ότι η ιστοσελίδα μας είναι Μobile Friendly και να απολαμβάνουμε τα οφέλη τα οποία είναι πραγματικά αμέτρητα.

Είναι η ιστοσελίδα σου Mobile Friendly;

Εάν όχι μην πανικοβάλλεσαι! Εμείς είμαστε εδώ και θα αναλάβουμε να κατασκευάσουμε μια Mobile Friendly ιστοσελίδα για την επιχείρηση σου. Ρίξε μια ματιά στα πακέτα Κατασκευής Ιστοσελίδων και επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Scroll to Top